dinsdag 30 januari 2024

Februari is de maand van het gebit

In deze 'awareness maand' staan we stil bij het belang van een goede tand- en mondverzorging bij huisdieren, want een goede tandhygiëne is niet alleen belangrijk voor mensen, maar ook voor onze viervoeters!

Met deze uitgebreide blog delen we waardevolle tips om ervoor te zorgen dat het gebit van je hond of kat in topconditie blijft. Bovendien voorkom je met de adviezen in dit artikel dat je vloerbedekking kromtrekt vanwege een slechte adem (daarom even doorlezen tot het einde)... 

Hoe kan ik de gebitsconditie van mijn hond verbeteren?

Goede vraag! Laten we eerst even stilstaan bij de vraag waarom het nu eigenlijk zo belangrijk is. Een goede gebitsgezondheid bij huisdieren is cruciaal voor hun algehele welzijn. Slechte mondhygiëne kan leiden tot een opeenstapeling van problemen, zoals: tandplak, tandvleesziekten en tandverlies. In sommige gevallen kan het zelfs organen aantasten als bacteriën via ontstoken tandvlees in de bloedbaan terechtkomen.

Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom delen we graag de volgende aanbevelingen...

#01. Maak van tandenpoetsen een routine

Het klinkt misschien simpel, maar het verbeteren van de gebitsgezondheid van je hond begint met regelmatig tandenpoetsen. Je ziet er misschien wel een beetje tegenop, maar met de 3-koppige tandenborstel van Sanimal word het een fluitje van een cent!

De voordelen voor je op een rijtje:

✅ Je ondersteunt een schoon hondengebit en je bevordert een gezond tandvlees

✅ Je gaat tandplak direct tegen en vermindert de aanmaak van ongewenste mondbacteriën

✅ Je poetst aan 3-zijden tegelijk, wat zorgt voor een grondige reiniging van elke tand

✅ De borstel is geschikt voor honden van alle groottes

Voor ons 'Dierenboetiek Team' is dit de enige tandenborstel voor honden en katten waarmee je eenvoudig alle hoeken en gaten kunt bereiken. Dankzij het inventieve design kom je veel beter op die lastig te bereiken plekjes. Een echte aanrader wat ons betreft!

#02. Kies altijd voor een tandpasta die speciaal is ontwikkeld voor huisdieren

Een slechte adem is een veelvoorkomend probleem bij honden en katten. En het is natuurlijk ook geen pretje als je visite krijgt.

In veel gevallen wordt de stank veroorzaakt door gebitsproblemen die zijn ontstaan door de groei van bacteriën. Door het gebit van je huisdier goed te onderhouden, kun je zorgen voor een betere mondhygiëne.

Dit kun je onder andere doen door te poetsen met Sanimal, een tandpasta die speciaal is ontwikkeld voor het gebit van honden en katten.

Nu horen we je denken. Is dat niet een beetje overdreven? Kunnen we niet gewoon onze eigen tandpasta gebruiken…

Nee, doet dat alsjeblieft niet! We krijgen regelmatig de vraag van onze klanten of ze geen gewone tandpasta kunnen gebruiken, maar tandpasta voor mensen is niet geschikt en zelfs levensgevaarlijk voor honden, o.a. door schadelijke ingrediënten zoals xylitol.

Gebruik in plaats daarvan een diervriendelijke optie zoals Sanimal Tandpasta, die bewezen veilig is en ook nog eens erg lekker smaakt. Het gebruik van deze enzymatische tandpasta zorgt niet alleen voor een optimale reiniging van het gebit, maar heeft ook nog eens een antibacteriële werking.

De voordelen voor je op een rijtje:

✅ Je gaat tandplak tegen en verminderd de aanmaak van ongewenste mondbacteriën

✅ Dankzij de toevoeging van granaatappelextract is het een natuurlijke oplossing

✅ Al geschikt voor honden vanaf 2 maanden oud en katten vanaf 3 maanden oud

✅ Je zorgt voor een frissere adem bij je hond en een betere luchtkwaliteit in je woning

Zijn er nog andere maatregelen die ik kan nemen?

Zeker! Als je wilt gaan voor een optimale gebitsgezondheid is het aan te raden om verschillende middelen in te zetten.

#03. Verstrek gebitsverzorgende snacks, kauwspeeltjes en zorg voor een uitgebalanceerd dieet

Een evenwichtig dieet in combinatie met het juiste kauwspeelgoed, kan de opbouw van tandplak en tandsteen bij je hond substantieel verminderen. Kauwen is een natuurlijke bezigheid voor huisdieren, wat direct bijdraagt aan een betere mondhygiëne. Daarom adviseren wij onze klanten altijd om te kiezen voor snacks die specifiek zijn ontwikkeld om zowel tandreiniging als tandvleesversterking te ondersteunen. Ontdek ons uitgebreide assortiment in beide Dierenboetiek filialen en laat je vakkundig adviseren door ons ervaren team.

#04. Plan jaarlijkse dierenartscontroles

Laat de gezondheid van het gebit van je huisdier jaarlijks controleren door dierenartsen. Ze helpen bij het vroegtijdig opsporen van tandbederf en tandvleesziekten. Daarnaast kunnen ze een professionele gebitsreiniging doen en aangroeiende tandsteenvorming verwijderen.

#05. Gebruik handige tanddoekjes

Voor de momenten dat poetsen even niet mogelijk is of ter aanvulling op je reguliere poetsbeurten, kun je praktische Sanimal Tanddoekjes gebruiken. Deze doekjes zijn doordrenkt met een oplossing die helpt bij het verminderen van plaque en bacteriën. Sommige honden vinden tandenborstels een beetje spannend. Met de tanddoekjes hebben we nu een perfect alternatief!

De voordelen voor je op een rijtje:

✅ 50 handige vingervormige doekjes die je kunt gebruiken voor je hond, kat of konijn

✅ Een perfect alternatief voor de tandenborstel (sommige dieren vinden dit spannend)

✅ De honingraatstructuur zorgt voor een effectieve reiniging van het gebit

#06. Voeg een speciaal mondwater toe aan het verse drinkwater van je hond of kat

Zorg er altijd voor dat je huisdier toegang heeft tot vers drinkwater en overweeg het toevoegen van een speciaal ontworpen mondspoelmiddel zoals Sanimal Mondwater. Dit product helpt bij het afbreken van plaque en het verfrissen van de adem van je huisdier. Zonder dat je de tanden hoeft te poetsen!

De voordelen voor je op een rijtje:

✅ Je gaat tandplak direct tegen en verminderd de aanmaak van ongewenste mondbacteriën

✅ Je zorgt voor een frissere adem bij je huisdier en een betere luchtkwaliteit in je woning

✅ Al geschikt voor honden vanaf 2 maanden oud en katten vanaf 3 maanden oud

✅ Eenvoudig te vermengen met vers drinkwater

✅ Je hoeft geen tanden te poetsen

Samenvattend

Het in topconditie houden van het gebit van je hond hoeft geen vervelende klus meer te zijn. Met de juiste hulpmiddelen en gewoontes kun je een routine instellen, die zowel voor jou als je huisdier prettig werkt.

Consistentie is de sleutel! Of het nu gaat om poetsen, gebitsverzorgende snacks, mondwater spoelingen of tanddoekjes, zorg ervoor dat je dagelijks iets doet om verdere problemen te voorkomen.

Houd de symptomen van tandziektes bij je hond goed in de gaten, zoals: aanhoudende slechte adem, loszittende tanden of veranderingen in het eetgedrag. Door vroegtijdige signalering kun je ongemakken bij je huisdier snel aanpakken en zo de kans op ernstige gezondheidscomplicaties verminderen.

Laten we tot slot niet alleen tijdens deze 'Maand van het gebit' aandacht besteden aan een goede tand- en mondverzorging bij onze huisdieren, maar laten we dit het hele jaar doen.

Door het volgen van deze eenvoudige stappen en het gebruik van kwaliteitsproducten, zoals die van Sanimal, kun je de weg vrijmaken voor vrolijke kwispels en een 'stralende glimlach'.

In onze filialen bieden we het hele assortiment van Sanimal aan. Kom daarom snel bij ons langs en laat het gebit van je huisdier weer stralen!

Team Dé Dierenboetiek!