Over De Dierenboetiek

Op 1 mei 1994 nam Benita van Wegen, samen met haar toenmalige partner Edgar Lops, Dierenboetiek Reinken over. Al meer dan 28 jaar geleden! Sinds die tijd is er enorm veel veranderd. Waar het jonge gezin de winkel begon met één zoon, kwamen als snel nog twee zonen en een dochter bij. Een druk huishouden met De Dierenboetiek als vijfde ‘kind’. Er kwam een tweede filiaal: Dierenboetiek het Zeilschip in Voorburg.

In 2001 splitste het koppel en zo werden ook de winkels verdeeld. Sinds die tijd zwaait Benita van Wegen alleen de scepter bij De Dierenboetiek.

 

 

Waar De Dierenboetiek de eerste 17 jaar van haar bestaan nog vele soorten levende dieren verkocht, zoals vogels, vissen en knaagdieren, besloot Benita in 2011 om daar per direct mee te stoppen. Als eerste dierenspeciaalzaak van Den Haag reageerde zij daarmee op de oproep van de Dierenbescherming, om de impulsaankopen van huisdieren tegen te gaan. Dit leverde haar een mooie waardering op van de Dierenbescherming en ook een oorkonde van de Partij voor de Dieren die op dierendag werd uitgereikt door Esther Ouwehand.

De winkel in de Reinkenstraat heeft in de loop der jaren diverse metamorfosen ondergaan. De meest rigoreuze veranderering was bij het 25 jarig bestaan van De Dierenboetiek.De winkel werd volledig verbouwd, in de stijl van de nieuwe winkel in Zoetermeer, tot wat het nu is. Een mooie vloer en dito plafond, prachtige verlichting en een ruime opzet sieren de winkel nu. Alle ude meubels zijn vervangen door nieuwe en de winkel is uitgebreid. De unieke stijl van De Dierenboetiek is nu herkenbaar in beide filialen.

Op de foto Dierenboetiek Reinken 'oude stijl', vlak voor de verbouwing in 2019.

December 2016 opende Benita het tweede filiaal van De Dierenboetiek in Zoetermeer. In het mooie overdekte winkelcentrum Rokkeveen, pal tegenover de ingang van Albert Heijn, is de winkel niet te missen. Een prachtige winkel met een eigentijdse unieke uitstraling door de prachtige vloer en inrichting. Warm en gezellig. Inmiddels weten vele vaste klanten de weg naar De Dierenboetiek te vinden.